Hoe speel je BubbelBal?

Ben je op zoek naar een uitdagend spel, waarvan de regels snel te begrijpen zijn? Dan is bubbelbal perfect! Deze voetbalvariant is hier op Bubbelbal gemakkelijk te huren, waardoor je een compleet pakket van verschillende benodigdheden krijgt. Maar, om het spel succesvol te spelen, is deze blog ook erg handig. We leggen je namelijk uit hoe je bubbelbal precies speelt. Lees snel verder!

De benodigdheden van Bubbelbal spelen

Allereerst is het belangrijk om te weten wat ervoor nodig is om bubbelbal te spelen. Dat doe je namelijk met de volgende onderdelen!

  • Een speelveld: om bubbelbal te kunnen spelen, heb je een grote open ruimte nodig. Het veld bij dit spel is namelijk 22 meter lang en 10 meter breed: te groot om in de gemiddelde achtertuin te spelen. Vervolgens heb je nog iets nodig om het veld af te zetten. Je kunt kiezen voor een professionele boarding, maar kan ook genoegen nemen met een simpele lijn.
  • De bubbels: je kunt natuurlijk geen bubbelbal spelen zonder hetgeen dat het spel uniek maakt: de bubbels. Deze kun je bij ons huren, per zes of per acht.
  • Een bal: het laatste dat je nodig hebt voordat je kunt beginnen, is natuurlijk een bal. Heb je deze geregeld, dan is het tijd om de regels eens goed door te lezen!

De regels van Bubbelbal

Je hebt nu alles verzameld wat je nodig hebt om te bubbelballen. Tijd om de regels voor je uit te leggen! In principe lijkt bubbelbal enorm op voetbal. Er is één groot verschil: alle spelers zitten in een gigantische bubbel. Hierdoor is een tackel of een schouderduw niet mogelijk, maar is het wel mogelijk om keihard op elkaar in te rennen en de ander om te duwen. Dit is ook allemaal toegestaan! Wel is het handig om iemand als scheidsrechter aan te wijzen, die de orde op zaken houdt.

Een wedstrijd begin je door de bal in het midden van het veld te leggen. Beide teams moeten minstens 10 meter van de bal verwijderd zijn. De scheidsrechter blaast, wat betekent dat het potje van start is gegaan. Beide teams rennen naar de bal en proberen de bal in hun bezit te krijgen, zonder hun handen te gebruiken uiteraard. Het spel duurt een half uur (2x een kwartier): degene die na deze tijd het vaakst heeft gescoord, mag zichzelf als winnaar kronen.

Klaar voor? Spelen maar!

Spelers klaar? Beginnen maar! Je weet nu alles wat ervoor nodig is om een potje bubbelbal perfect uit de verf te laten komen. Houd in je achterhoofd dat bubbelbal een vriendschappelijk spelletje is. Het is heel leuk om één van je vrienden eens goed om te duwen, maar help wel iemand overeind die om hulp vraagt!

Ben je op zoek naar een partij die je helpt met de juiste benodigdheden en je ook graag verdere uitleg geeft op locatie? Neem contact met ons op: deze rol is ons op het lijf geschreven!

Interesse? Vraag direct een offerte aan!

Waar is Bubbelbal?

Bij ons kunt u terecht op verschillende locaties. Heeft u zelf een geschikte locatie? Dan kan dat uiteraard ook!

Offerte aanvragen

Social media

Volg BubbelBal ook via Twitter, Facebook en Instagram!

Contactinformatie

Bubbel Bal
Zieuwentseweg 50
7136LC Zieuwent

Tel: +31 06 15295581
Tel: +31 06 50844783
info@bubbelbal.nl

KVK: 56520646