Helemaal populair; Apenkooien voor volwassenen

De meeste mensen kennen apenkooien van vroeger. Het leukste spelletje tijdens de gymlessen en het wordt nog steeds gezien als een spel dat voornamelijk geschikt is voor kinderen. Echter wordt apenkooien voor volwassenen steeds populairder. Het spel biedt de mogelijkheid om te sporten en tegelijkertijd plezier te maken. Ook is het spel makkelijk uit te leggen en kan je zelf bepalen hoe lang het spel duurt.

Wat is apenkooien? 

Het spelletje apenkooien bestaat al net zo lang als het spel tikkertje. Het tikspel vormt namelijk de basis voor het apenkooien. Apenkooien is een tikspel waarbij er één of twee mensen de tikker zijn en de rest moet wegrennen. Het verschil tussen apenkooien en het gewone tikspel zoals wij het kennen is dat er bij apenkooien hindernissen worden neergezet. Het is de bedoeling dat de mensen die wegrennen voor de tikker over en onder de hindernissen doorgaan om de tikker te ontwijken. 

Apenkooien in de gymzaal

Vaak wordt het spel apenkooien gespeeld in de gymzaal. Dat komt omdat er in de gymzaal genoeg materialen zijn om hindernissen van te maken. Vaak worden er door de gymzaal heen hoepels neergelegd die het looppad vormen. De kast met springplank wordt vaak gebruikt als hindernis. Ook het wandrek met daaronder de dikke mat is een hindernis die vaak wordt neergezet tijdens het spel. Het is de bedoeling dat zowel de tikker als de mensen die voor de tikker wegrennen binnen de hoepels en op de hindernissen blijven. Je bent af als je wordt getikt of als je buiten de hindernissen stapt, dit maakt het voor de tikker makkelijker om te zorgen dat iemand af is.

Tips voor volwassenen 

Het spel apenkooien is dus voornamelijk bekend als kinderspel, maar steeds meer volwassenen vinden het een leuk spel om te spelen. Het leuke aan apenkooien voor volwassenen is dat de hindernissen moeilijker gemaakt kunnen worden. Ook gaat het spel vaak veel sneller met volwassenen, waardoor het niet gaat vervelen en de tikker vaak wordt afgewisseld. 

De beste locatie

Het allerleukste aan het spel apenkooien is dat het overal gespeeld kan worden. De meest voorkomende locatie voor het spel is de gymzaal, maar iedere ruimte waar hindernissen neergezet kunnen worden is geschikt om te kunnen apenkooien. Als volwassene is het leuk om dit spel een meer extreme wending te geven. Het spel kan bijvoorbeeld worden gespeeld op een survivalbaan, hierdoor wordt het spel een stuk moeilijker.

Nog even kind zijn

Steeds meer kinderspellen worden populair bij volwassenen, omdat tijdens deze spellen maar één ding telt en dat is natuurlijk winnen! Tijdens het apenkooien voor volwassenen komt het kind in je naar boven. Lekker wegrennen voor de tikker is soms het enige wat je nodig hebt om stress te vergeten. Het spel is daarom uiterst geschikt voor mensen die veel piekeren. Bewegen is gezond en tijdens apenkooien heb je niet eens door dat je ontzettend gezond bezig bent.

Interesse? Vraag direct een offerte aan!

Waar is Bubbelbal?

Bij ons kunt u terecht op verschillende locaties. Heeft u zelf een geschikte locatie? Dan kan dat uiteraard ook!

Offerte aanvragen

Social media

Volg BubbelBal ook via Twitter, Facebook en Instagram!

Contactinformatie

Bubbel Bal
Zieuwentseweg 50
7136LC Zieuwent

Tel: +31 06 15295581
Tel: +31 06 50844783
info@bubbelbal.nl

KVK: 56520646