Lasergamen, hoe kan ik me erop voorbereiden?

Lasergamen is een activiteit die eigenlijk bij iedereen wel in de smaak valt. Er komt actie, behendigheid en competitie bij kijken. Kortom, het perfecte uitje met een grote groep. Met vrienden, familie, collega’s of met een kinderfeestje, lasergamen is voor iedereen leuk. Maar wat moet je weten voordat je met het lasergamen kunt beginnen? Je leest het hier!

Hoe werkt het spel?

Voordat je aan het lasergamen kunt beginnen, is het wel handig om het spel te kennen. Dan weet je ook waar je ja op zegt. Je speelt dit spel altijd in een groep. Daarbij is het doel om de tegenstanders af te schieten, zonder dat je zelf wordt geraakt. Iedereen draagt een speciaal pak en heeft een lasergeweer in de hand. Het lasergeweer heeft een laserstraal en met die laserstraal kun je de tegenstanders uitschakelen. De pakken zijn erg gevoelig voor de laserstraal, waardoor deze oplichten op het moment dat je wordt geraakt. Je bent nu uitgeschakeld of hebt een leven minder. Het doel is om het spel uiteindelijk met je team of individueel te winnen. Hoe je dit doet, lees je verderop bij de verschillende spelvormen.

Vanaf welke leeftijd?

Zou je het leuk vinden om met de hele familie te gaan lasergamen, maar zitten hier ook nog kinderen met de basisschool leeftijd tussen? Geen probleem want ook deze kinderen kunnen gerust aan het lasergamen deelnemen. Vanaf 6 jaar zijn de kinderen in staat om goed met de laserguns om te gaan en zullen ze veel lol aan dit spelletje beleven. Al helemaal als ze ook nog eens winnen. Help ze hiermee gerust een handje!

De locatie

Lasergamen kan op heel veel verschillende locaties. Van het bos tot aan een kantoorruimte, eigenlijk zijn bijna alle locaties mogelijk. Als je bij Bubbelbal gaat lasergamen, kun je zelf de locatie kiezen. Wel moet deze locatie aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het speelveld minimaal 20m bij 15m zijn, zodat er genoeg bewegingsruimte is. Ook moeten er voldoende schuilplekken aanwezig zijn. Is dit nog niet het geval, moet er in ieder geval voldoende mogelijkheid zijn om dit wel te creëren. Lasergamen op een open veldje is namelijk niet zo spannend. Dan kun je je nergens voor je fanatieke tegenstanders verstoppen en is het spel zo afgelopen.

Kleding

Voor het lasergamen is geen vast kledingvoorschrift. Wel wordt aanbevolen om kleding te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen. Je zult namelijk moeten rennen om jezelf te beschermen en ook bukken en op de grond liggen kunnen nodig zijn. Dit is een stuk prettiger in een losse sportbroek dan in een strakke spijkerbroek. Op veel locaties zal de ondergrond niet altijd even schoon zijn, wat betekent dat je ook kleding moet dragen die viezig mag worden. Ga dus voor oude en loszittende kleding.

Ook wat betreft de schoenen raden we aan om dichte sportschoenen te dragen. Hier kun je makkelijk mee rennen en vaak is het ook minder erg als ze wat vies worden. Op binnenlocaties worden je schoenen weliswaar gespaard, maar wanneer je buiten in het bos gaat lasergamen, zullen ze al snel vies worden. Ook kun je op sportschoenen snel rennen en ook weer stoppen, omdat je genoeg grip op de grond hebt. Glijd je toch uit? Maak er dan meteen een kleine show van, zodat het net lijkt alsof je dit met opzet deed.

Verschillende spelvormen

Een potje duurt vaak maximaal een kwartier. Daarom is er de ruimte om meerdere potjes te spelen. Omdat je meestal in teams speelt, zou je bijvoorbeeld in verschillende samenstellingen kunnen spelen. Er zijn een aantal spelvormen die je hierbij kunt volgen. We stellen ze hier aan je voor.

  • Iedereen afschieten: Iedere speler heeft een vooraf vastgesteld aantal levens. Als de levens op zijn ben je uitgeschakeld en moet je nieuwe levens bij de spelleider halen. Bij dit spel wint – na het aflopen van een vooraf vastgestelde tijd – het team dat het minst vaak geraakt is.
  • Het langst in leven blijven: Hierbij is het principe hetzelfde als bij de eerste spelvariant, maar ben je echt uitgeschakeld als je levens op zijn. Je stap uit het spel en moet aan de kant toezien hoe jouw team het doet: staan ze aan de winnende hand of gaan ze strijdend ten onder? Welk team blijft het langst in leven? Dit is het winnende team. Dit spel kun je ook individueel spelen.
  • Levend stratego vs. lasergamen: Heb je ooit wel eens levend stratego gespeeld? Daarbij is het doel om de verstopte vlag van de tegenstander te vinden. Maar onderweg is het oppassen geblazen. Want de tegenstander zal zijn vlag goed bewaken. In plaats van met bommen wordt de vlag nu met de lasergeweren beschermd. Als je met de lasergun wordt afgeschoten lig je helaas uit het spel. Ook als je de vlag te pakken hebt, ben je nog niet zeker van de overwinning. Je kunt namelijk nog worden uitgeschakeld voordat je de vlag bij de spelleider hebt gebracht. Neem je veel risico door een sprintje te trekken of ga je behoedzaam te werk door obstakel voor obstakel je doel te bereiken? Werk hier ook vooral samen met je teamgenoten, die je kunnen dekken.

Lasergamen bij Bubbelbal

Als je de lasergeweren bij Bubbelbal huurt zullen wij naar de door jouw gekozen locatie komen. Hier krijgt iedereen uitleg over het spel en over het gebruik van de laserguns. Ook leggen we de spelvormen nog even kort aan iedereen uit. Zo weet iedereen welke regels er zijn en is tijdens het spel alle aandacht voor de winst. Vergeet ook zeker niet om een strategie met je team te bespreken, dan staan de neuzen in ieder geval allemaal dezelfde kant uit. Zo is de kans op de overwinning het grootst!

Waar is Bubbelbal?

Bij ons kunt u terecht op verschillende locaties. Heeft u zelf een geschikte locatie? Dan kan dat uiteraard ook!

Offerte aanvragen

Social media

Volg BubbelBal ook via Twitter, Facebook en Instagram!

Contactinformatie

Bubbel Bal
Zieuwentseweg 50
7136LC Zieuwent

Tel: +31 06 15295581
Tel: +31 06 50844783
info@bubbelbal.nl

KVK: 56520646