Het verschil tussen een e-chopper en scooter uitgelegd!

Als je op zoek bent naar een leuk dagje uit in de natuur, is de kans groot dat je wel eens over de begrippen e-chopper en scooter bent gestruikeld. De twee lijken enorm veel op elkaar, waardoor het onduidelijk kan zijn wat de verschillen tussen de twee precies zijn. Omdat we bij Bubbelbal ook e-choppers verhuren, vinden we het belangrijk om het verschil tussen de twee uit te leggen. Lees snel verder, zodat je weet wat je kunt verwachten!

De elektrische chopper

E-chopper staat voor elektrische chopper. Het is belangrijk om te benoemen dat dit een soort scooter is. De vergelijking tussen de twee is dus niet helemaal eerlijk, omdat een e-chopper wel een scooter is, maar een scooter geen e-chopper. Er zitten dus verschillen tussen de twee, maar alleen als we over het algemene beeld van een scooter spreken.

Het uiterlijk

Iets wat een chopper bike echt doet uitstaan van andere scooters, is het uiterlijk. De meeste choppers zijn namelijk geïnspireerd op de welbekende Harley Davidson motor. Wanneer jij een e-chopper gebruikt voor een dag vermaak, kun je dus ook een klassiek Amerikaans gevoel verwachten. Zo verander je jouw bosweg in Route 66!

De voeding

Misschien heb je thuis wel een scooter staan. Dan zul je ook vast weten dat deze er aardig wat benzine doorheen slurpt. Met een e-chopper is dit niet het geval: de “e” in de naam geeft al weg dat deze op elektriciteit loopt. Wanneer je ervoor kiest om een chopper fiets te huren bij Bubbelbal, zorgen we er in elk geval voor dat deze helemaal opgeladen is. Zo hoef je geen problemen te verwachten op jouw dagje uit.

Toch is het belangrijk om te benoemen dat de e-chopper op elektriciteit werkt, want het zorgt wel voor enige beperkingen. Je kunt niet overal gaan waar je wilt, want de e-chopper zal ermee stoppen zodra deze leeg is. Waar je met een normale scooter langs een tankstation kunt rijden om bij te tanken, is dit bij een e-chopper een stuk lastiger.

Het plezier!

Je ziet elke dag wel een keer een scooter rijden. Dit maakt het niet per sé minder leuk, maar wel minder uniek. Voor een dagje weg is het leuk om iets te doen wat je niet elke dag ziet of doet: een e-chopper doet precies dit! Je rit door het bos, langs het strand of waar dan ook zal hierdoor compleet uniek worden en een ervaring die je niet zo maar vergeet.

De overeenkomsten

Het is oneerlijk om een e-chopper en een scooter te vergelijken zonder de overeenkomsten te benoemen. Vooral wanneer jij er zelf aan denkt om één van de twee aan te schaffen, is dit goed om te weten.

  • Onderhoud: zowel een e-chopper als een scooter heeft regelmatig onderhoud nodig. Zo dien je beide goed schoon te maken, maar zal je ook vaak genoeg voor een onderdeel naar de garage moeten.
  • Rijbewijs: van beiden mag je niet zo maar gebruik maken. Je dient namelijk een rijbewijs nodig te hebben. Als je betrapt wordt zonder rijbewijs, kun je hiervoor een fikse boete verwachten.

E-choppers: het perfecte dagje weg!

Ben jij van plan om met je vrienden, collega’s of familie een leuk uitje te doen binnenkort? Probeer de e-chopper! Bij Bubbelbal verhuren we e-choppers voor iedereen die hier legaal op mag rijden. Jouw dagje weg wordt hiermee een unieke dag die niemand zal vergeten. Kom in contact!

Waar is Bubbelbal?

Bij ons kunt u terecht op verschillende locaties. Heeft u zelf een geschikte locatie? Dan kan dat uiteraard ook!

Offerte aanvragen

Social media

Volg BubbelBal ook via Twitter, Facebook en Instagram!

Contactinformatie

Bubbel Bal
Zieuwentseweg 50
7136LC Zieuwent

Tel: +31 06 15295581
Tel: +31 06 50844783
info@bubbelbal.nl

KVK: 56520646