Heb je een rijbewijs nodig voor een e-chopper?

E-chopper rijden, het is iets wat tegenwoordig erg populair is en op steeds meer plekken kan worden gedaan. De omgeving ontdekken, terwijl je ontspannen op de e-chopper vooruitgaat. Het perfecte dagje weg met vrienden of familie. Maar heb je een rijbewijs nodig voor een e-chopper? En zit er een minimum leeftijd aan? Je leest dit en meer hier!

Wat is een e-chopper eigenlijk precies?

Een e-chopper, een e-scooter, waarin zit het verschil? Eigenlijk is dit verschil makkelijk uit te leggen. Een e-chopper is namelijk altijd een e-scooter, maar een e-scooter is niet per definitie een e-chopper. Dat betekent dus dat de e-chopper als categorie van de e-scooter kan worden gezien. Ze hebben in vergelijking met de meeste scooters een extra lage zitting, en een hoog, maar breed stuur. Daarnaast zijn de banden erg robuust, zodat je er ook goed mee over zandweggetjes kunt crossen. Over crossen gesproken, hoe hard gaat zo’n e-chopper nu eigenlijk? Dat hangt van de uitvoering af. Sommigen gaan tot 25 km per uur, andere tot 45 km per uur. Onze e-choppers hebben een blauwe kentekenplaat en mogen daarmee maximaal 25 km per uur.

Hierom zijn e-choppers tegenwoordig zo populair

Je hoort steeds vaker mensen over een e-chopper praten. Of je komt deze elektrische scooters ineens vaker tegen op de weg. Geen wonder, want e-choppers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit heeft verschillende redenen. Ten eerste zijn ze elektrisch en daarmee een stuk duurzamer dan de scooters en motoren op benzine.

Ook gaan ze tot 25 of 45 km per uur, zodat je je er goed mee door de stad kunt bewegen, maar je tegelijkertijd sneller vooruit komt dan op een gewone fiets. Tot slot zien ze er ook nog eens hartstikke stoer uit. Hun uiterlijk is vaak geïnspireerd op de Harley Davidson motoren, die je vast wel uit de Amerikaanse films kent. Waan je dus in de rol van je favoriete Amerikaanse acteur, terwijl je op de e-chopper rondtoert! Maar kan iedereen op de e-chopper rijden? Daarover lees je nu meer.

Rijbewijs

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: om op de e-chopper te mogen rijden heb je wel een rijbewijs nodig. Dit mag een motorrijbewijs (A), autorijbewijs (B) of een bromfietsrijbewijs (AM) zijn. Dat betekent dus automatisch ook dat je minimaal 16 jaar moet zijn, omdat je onder die leeftijd je rijbewijs nog niet kunt halen. Het uitstapje op de e-chopper is dus niet geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Houdt er wel rekening mee dat je alleen met een AM-rijbewijs vanaf 16 jaar mag rijden en met een autorijbewijs pas vanaf 18 jaar. Wil je toch graag mensen zonder rijbewijs meenemen? Zij kunnen dan gebruik maken van onze E-steps, die zonder rijbewijs mogen worden gebruikt. Deze kunnen net zo hard als de e-chopper, zodat deze persoon niet achter hoeft te blijven.

Dagje weg met de e-chopper

Wil je graag een dagje weg met de e-chopper? Dit kan zolang je een route van minder dan 60 km plant. Meer kan de accu van de e-chopper namelijk niet aan. En het zou jammer zijn als jullie midden in de natuur tot stilstand zouden komen. Plan daarom altijd van tevoren welke route je wilt gaan rijden, zodat je niet ongemerkt een langer stuk aflegt.

Denk er bovendien aan dat veelvuldig stoppen, vaak optrekken en weersinvloeden zoals wind ook invloed op je accucapaciteit hebben. Om in ieder geval niet stil te komen staan, kun je het beste maximaal een route van 50-55 kilometer plannen, zodat je wat speling hebt.

Inspiratie voor een dagje uit met vrienden

Willen jullie met de vriendengroep binnenkort een leuk uitje plannen? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheid om een e-chopper – of e-steps voor degene zonder rijbewijs – te huren. Jullie kunnen een mooie route plannen over de weg, het gras of zelfs over zandpaden. Maak het zo spannend als jullie zelf willen. Neem een lekkere picknick mee in de rugzak voor onderweg. Ga wel voor de alcoholvrije drankjes, want jullie zijn tenslotte allemaal de bob!

E-Chopper huren

Ben je helemaal enthousiast over de e-choppers en wil jij ook graag een dagdeel een e-chopper huren? Bekijk dan zeker eens onze pagina over e-choppers. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt. Wanneer plan jij je e-chopper tour bij Bubbelbal?

Waar is Bubbelbal?

Bij ons kunt u terecht op verschillende locaties. Heeft u zelf een geschikte locatie? Dan kan dat uiteraard ook!

Offerte aanvragen

Social media

Volg BubbelBal ook via Twitter, Facebook en Instagram!

Contactinformatie

Bubbel Bal
Zieuwentseweg 50
7136LC Zieuwent

Tel: +31 06 15295581
Tel: +31 06 50844783
info@bubbelbal.nl

KVK: 56520646